La Petjada de la Infància

Tots hem sigut nens, ningú se’n salva. La infància és la primera etapa de tothom. L’entorn que ens envolta i les experiències que vivim durant aquesta deixen una petjada en nosaltres, que tot i que marca, cal dir que no determina el nostre futur. El seu impacte però, és força important. Per això avui he decidit publicar aquesta entrada, amb una versió resumida (molt resumida!) dels elements que fan tan important aquesta etapa.

Continua llegint

Anuncis

Salut mental: “El Riu del Benestar”

El concepte de malaltia mental s’ha estudiat molt i existeixen múltiples definicions d’aquesta. Per contra, quan parlem de salut mental ens trobem amb que no se li dóna tanta importància i sovint no queda clar que és i el que no és. Avui vull compartir amb vosaltres un fragment del llibre “El Cerebro del Niño”, de Daniel J. Siegel.

Continua llegint

Vídeo-Intervenció?

Cada divendres, les alumnes de Practicum de l’Hospital Sant Joan de Déu, assistim a Seminaris Clínics on ens parlen de diversos temes relacionats amb la Psicopatología Infanto-juvenil i el seu abordatge.

L’últim seminari anava sobre els diferents tipus de teràpies que es fan dins dels CSMIJ (Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil) de l’Hospital. Des de psicoteràpies individuals fins a grupals, vam passar detingudament per cada una de les modalitats que s’utilitzen, i en particular, per la Teràpia basada en la VÍDEO-INTERVENCIÓ.

Continua llegint